tiistai 22. syyskuuta 2015

Tenttejä ja harjoittelua

Tässäpä on jo viikkoja vierähätänyt ja ensimmäinen kuukausi ammattikorkeassa on jo ohi! Toisaalta tuntuu, että aika kuluu nopeaa, mutta tuntuu ihan käsittämättömältä ajatella, että kuukausi sitten me oltiin vain joukko toisilleen tuntemattomia ihmisiä, eikä tiedetty kovinkaan paljon (ihan oikeasti) röntgenhoitajien työstä! 

Lääkelaskutentti oli ja meni, ja minulla se meni jopa läpikin ensimmäisellä yrityksellä! Sen jälkeen tuli fysiikan tentti lääketieteellisen säteilyn turvallisesta käytöstä ja sekin yllätti ettei tentti ollut niin vaikea kuin tunneilla olisi kuvitellut. Tentti tuntui siksi helpommalta, että niitä samoja asioita kuitenkin käsitellään monilla eri aineiden ja opettajien tunneilla, että kyllä ne sinne päähän iskostuu.


Meillä on ollut paljon anatomian opiskelua ja kohta pitäisikin olla luut ja nivelet hallussa sekä suomeksi että latinaksi. Mutta anatomian opiskelu on kyllä oikeasti tosi mielenkiintoista!

Kaikista eniten olen kyllä innoissani harjoitustunneista, joita ei aiemmissa kouluissani olekaan oikein ollut. Kliinisessä hoitotyössä olemme harjoitelleet tähän mennessä käsineiden, myssyjen, essujen ja maskien pukemista, lääkkeiden puolittamista, murskaamista, liettämistä, dosetteihin ja laseihin jakoa, lääkekaappien järjestelyä, pharmaca fennican käyttöä, suolaliuoksen ottamista ruiskuun ja neulan laittoa sekä erityisesti sen neulan kanssa varovaisuutta... Vau, aika paljon kun niitä alkaa listaamaan, mutta nuo on kuitenkin kaikki nopeita asioita oppia.

 Ja ollaan me jo harjoiteltu niillä röntgenlaitteillakin enemmän! Otettiin pienryhmissä thorax-, lantio-, ranne- ja kallokuvat ja vähän tutkittiinkin niitä. Kohta me saadaan jo tehtäviä joita pitäisi käydä itsenäisesti tekemässä.

Mulla oli tänään terveystarkastus, joka on kuulemma pakollinen kaikille röntgenhoidon opiskelijoille ainakin Oulussa (olen ymmärtänyt, että valtakunnallisestikin?) ja muutaman viikon päästä on myös lääkärintarkastus, mutta sitä en tiedä miksi meille kaikille on myös sellainen aika varattu :D Ja kävin myöskin tänään keskustelemassa meidän tuutoropettajan kanssa! Meillä oli hops-keskustelu eli "henkilökohtainen opintosuunnitelma"(?) jossa käytiin läpi siis opintosuunnitelmaa ja sitä, että mihin olisi valmis lähtemään harjoitteluun. Oulusta oli viime vuonna saatu 2 paikkaa natiiviröntgenharjoitteluun eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että pitää lähtä johonkin muualle ja minä lupauduin lähtä Mikkeliin! Saapa nähdä, millaiset 7 viikkoa onkaan luvassa sitten siellä Etelä-Savossa!

Ylihuomenna meillä on luvassa jo ensimmäinen tutustumiskäynti Oyssiin! Me arvottiin paikat ja minä pääsin päivystysröntgeniin! Olen tästä niin innoissani kun pääsee ihan oikeasti näkemään röntgenhoitajia työssään ja ihan oikeita potilaita ja ihan oikeaan sairaalaan! No, tästä tulee varmasti tarinaa sitten myöhemmin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti