maanantai 24. elokuuta 2015

Ensimmäinen koulupäivä!

Wohoo, ensimmäinen päivä ammattikorkeakoulussa on nyt takana!

En edes oikein kyllä osannut jännittää päivää, mutta eipä siinä ollut paljon jännitettävääkään. Meillä koulu alkoi klo 10 aiemmasta tiedosta poiketen omissa "kotiluokissa". Alunperin oli tarkoitus kaikkien kokoontua saliin ja saada jonkinlaista yleisinfoa koulusta. Meidän tutoropettaja ja tuutorit esittelivät itsensä ja sitten kaikki uudet opiskelijat saivat kertoa itsestään jotain.
Meidän ryhmässä on
- n. 30-40 oppilasta
- ~6 miestä
- vain muutamia juuri toisen asteen koulun käyneitä
- paljon (it-alan) insinöörejä
- paljon aiemman koulutuksen omaavia (myös korkeakoulutuksen omaavia)
- paljon perheellisiä
- kauempaakin (100km päästä) kulkevia
- muutamia, jotka ovat juuri muuttaneet Ouluun
- muutama siirto-opiskelija Helsingin Metropoliasta
- ikähaitari ~20-50

Mukava yllätys oli se, että yksi tyttö jonka kanssa tapasin jo pääsykokeissa oli myös päässyt kouluun! Ja luokaltani löytyi myös toinen tuttu tyttö. Jonkin verran tuli juteltua muiden ryhmäläisten kanssa, mutta ei kovinkaan paljon, meillä ei ollut mitään erityistä "ryhmäytymistä".

Päivän aikana saimme kuulla paljon käytännönasioista: kursseista, luokista, opettajista, oppiaineista, koulusta, ruokalasta, harjoittelusta jne. Harjoittelimme myös oiva- ja asio-palveluiden sekä koulun sähköpostin käyttöä. Jospa sitä alkaisia asiat selkenemään. Meidän päivä oli pitkä, nimittäin loppui vasta klo 17! Mutta pääasiassa näyttäisi siltä, että koulu loppuu klo 16 tai aiemmin. Saimme myös luokan kanssa laitettua ryhmätilauksen muutamasta oppikirjasta, jotka tulisi olla mahdollisimman pian mukana tietyillä tunneilla.

Siinä varmaan suurinpiiretein tiivistettynä meidän eka koulupäivä röntgenhoitajaopiskelijoina! Pahoittelen kuvatonta postausta, en jaksanut alkaa etsimään aiheeseen sopivia kuvia... Fiilikset ovat ihan hyvät, tänään ei päästy oikein vielä asiaan, vaan puhuttiin melko yleisesti opiskelusta. Kuitenkin jo huomenna meillä alkaa "lääketieteellisen säteilyn turvallinen käyttö 1" ja perjantaina toisella ryhmällä on jo siitä harjoittelua! Muita tällä viikolla alkavia opintoja ovat "mikrobiologian perusteet ja infektioiden torjunta" sekä "kliininen hoitotyö 1" eli kyllä tässä aletaan vauhtiin päästä!

2 kommenttia:

  1. Todella mielenkiintoinen blogi, sillä sote-ala kiinnostaa minuakin. :-)

    http://pirstaloitunut.blogspot.fi/

    VastaaPoista