lauantai 29. elokuuta 2015

1. Kouluviikko

Ensimmäinen kouluviikko meni itse asiassa aika nopeasti ohi ja vähitellen tässä aletaan päästä ihan asiaankin. Meillä alkoi jo "lääketieteellisen säteilyn turvallinen käyttö 1", eli lähinnä fysiikkaa (jota pitäisi ihan kunnolla kerrata...) sekä "kliininen hoitotyö", jossa olemme vähän katsoneet lääkelaskuja ja saaneet siitä aiheesta itsenäisesti opiskeltavaa matskua. Kävinkin lainaamassa lääkelaskennan kirjan ja tänään olen laskeskellut niitä. Tämä ei ehkä tullut kovin monelle yllätyksenä, että lääkelaskut ovat loppujen lopuksi melko selkeitä, mutta minä olen ihan haltioissani kuinka helppoja lääkelaskujen laskut ovat! Ne ovat niin loogisia ja yksinkertaisia verrattuna pitkän matematiikan asioihin! :D Lainasin samalla myös kasan muita kirjoja, joista ajattelin, että voisi olla hyötyä, mm. mikrobiologian info-tunnilla meille annettiin jo kirjallisia tehtäviä, joihin piti itse etsiä tietoa erilaisista kirjoista ja netistä.Torstaina osalle luokasta tuli hyppy keskelle päivää ja me mentiinkin sitten syömään ja jonottamaan OSASTO ry:n (opiskelijajärjestö) toimistoon ostamaan haalareita ja hakemaan tälläisiä ihania työasuja.


Jos olen oikein ymmärtänyt, Oamkissa nämä työasut saa lainata ilmaiseksi koko opiskelun ajaksi, mutta pitää palauttaa pestyinä viimeistään sitten kun valmistuu. Seuraavaksi pitäisi varmaan alkaa miettimään työkenkien hankkimista, mutta elän siinä toivossa, että tästä asiasta tulisi jotain infotilaisuutta tai esittelyjä. 

Ja haalaritkin ovat vielä ihanan puhtaan valkoiset ja niin kovin tyhjän näköiset... Ostin muutamia haalarimerkkejä (ja sain ilmaiseksi muutamia), seuraavaksi pitäisi tarttua neulaan ja lankaan.
Toinen puoli ryhmästä pääsi jo vähän tutustumaan röntgenlaitteisiin ja meidän toisten vuoro onkin maanantaina. Ja kohta meidän pitäisi alkaa harjoittelemaan niitten laitteiden käyttöä koulun tiloissa ihan itsenäisesti! 
No ensi viikolla sitten olisi vielä ainakin yksi infotilaisuus, tällä ekalla viikolla niitä oli niin paljon, että ainakin puolet kerkesi jo unohtua. Keskiviikkona alkaa taas uusi kurssi "Luu-, nivel- ja topografinen anatomia" ja ensimmäiselle tunnille pitää tehdä jo kasa tehtäviä ja opiskella latinaksi luihin ja niveliin liittyvää sanastoa. Mutta toisaalta, pakko myöntää, että kurssi ja anatomia yleensäkin vaikuttaa todella kiinnostavalta! Nyt tosin tuntuu, että muutamasta latinan kielen kurssista lukiossa ei olisi ollut haittaa! Tälle kurssille meidän pyydettii hankkivan muutama oppikirja, jotka tilasimme koko luokkana ja saimme ne eilen. Näiden kirjojen yhteishinnaksi tuli 110€. Tällä hetkellä näyttää siltä, että näillä pärjää ainakin hetken. Monet opettajat laittavat opetusmateriaalit Optimaan, josta ne voi tulostaa itselleen ja täydentää luennoilla. Tai kuten mainitsin jo aiemmin, opettaja saattaa kehottaa lainaamaan joitakin aiheeseen liittyviä kirjoja, muttei vaadi mitään tiettyä oppikirjaa tai painosta (monista samojen tekijöiden oppikirjoista on useampia painoksia).


Ja kalenterikin on tullut taas kovaan käyttöön, kun kokeet, tentit ja viimeiset palautuspäivät pitää merkata ylös! Puhumattakaan opetustuokioista, ryhmätehtävistä, harjoittelutunneista, tapahtumista... Tänä vuonna ajattelin kokeilla A5 kokoisen sijasta hieman pienempää Muumikalenteria (no kun se on niin söpö!) ja tila on riittänyt juuri ja juuri. Mutta kyllä se vähän isompi kalenteri olisi voinut olla parempi valinta, merkintöjä kun näyttää riittävän.

2 kommenttia:

 1. Lääkelaskut<3, on ihania tiettyyn pisteeseen saakka:D multakin löytyy monta pinoa erilaisia lääkelaskuja jos kiinnostaa! :D
  Meille ei koskaan kerrottu millaset olis hyvät työkengät ja mistä sais, joten jos tulee tietoo ja infoa niin kerrohan mullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt, jos näillä laskuilla pääsisi alkuun, mutta kiitos tarjouksesta! :D Ja sen lupaan tehdä, jos mitään infoa saamme!

   Poista